0.6.0. Beta 9

You have tested TA3D, share your experience /
Vous avez testé TA3D, venez partager votre expérience
Post Reply
User avatar
Balthazar
Moderator
Posts: 2055
Joined: Wed Nov 01, 2006 4:31 pm
Location: Russian Federation
Contact:

0.6.0. Beta 9

Post by Balthazar » Wed Mar 17, 2010 6:23 pm

I`ve found a some new bugs.

Arm bomber Thunder can`t fly if ordered to move, it can only fly if ordered to attack.
Radar/sonar and other -ar units doesn`t have their area of affect drawn.


Planes moving is nice :) Shooting of Brawler is not yet nice :P

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by zuzuf » Wed Mar 17, 2010 10:52 pm

The strange behavior of ARMTHUND is fixed (actually you could order it to go further and it would have done it, the problem was with short distances and for all kinds of planes).

I am working on the radar range rendering bug.
=>;-D Penguin Powered

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by zuzuf » Wed Mar 17, 2010 11:00 pm

radars fixed :)
=>;-D Penguin Powered

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by zuzuf » Thu Mar 18, 2010 12:46 am

Arm brawler is a bit more accurate now :mrgreen:
=>;-D Penguin Powered

User avatar
Balthazar
Moderator
Posts: 2055
Joined: Wed Nov 01, 2006 4:31 pm
Location: Russian Federation
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by Balthazar » Thu Mar 18, 2010 5:56 am

zuzuf wrote:Arm brawler is a bit more accurate now :mrgreen:
Yay! :P Will do more testing in campaign :)

User avatar
Balthazar
Moderator
Posts: 2055
Joined: Wed Nov 01, 2006 4:31 pm
Location: Russian Federation
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by Balthazar » Fri Mar 19, 2010 8:51 pm

I`m playing TA campaign with FOW and it looks very VERY nice. But I noticed that ARM Construction Ship can`t build anything, should be fixed.

P.S. Strange bug, the next time i run TA3D it was gone, and Contr. ship was able to build all the buildings.

And got one strange crush (maybe toTA3D - related)
Attachments
ta3d.rar
(9.59 KiB) Downloaded 322 times

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by zuzuf » Fri Mar 19, 2010 9:32 pm

I recently noticed a building bug and fixed it, it's probably related.

Also the free data set doesn't need to be compiled so you may be interested in updating it from SVN : http://svn.ta3d.org/ta3d/trunk/src/ta3d/mods/ta3d/, I fixed lots of bugs in it since I made the package :)
=>;-D Penguin Powered

User avatar
Balthazar
Moderator
Posts: 2055
Joined: Wed Nov 01, 2006 4:31 pm
Location: Russian Federation
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by Balthazar » Fri Mar 19, 2010 9:37 pm

I`ll update it gladly :P

One more bug - underwater building doesn`t affect coursor of construction units - as example - if it`s not build till the 100% i can`t click on the underwater buildng to finish building with construction unit selected (coursor don`t change it`s shape to assemble-style).

P.S. What are arguments for setDetailTexture() function?

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by zuzuf » Fri Mar 19, 2010 9:56 pm

Interesting, I can reproduce this bug for underwater metal extractors only ... With which units did you have this bug ?
=>;-D Penguin Powered

User avatar
Balthazar
Moderator
Posts: 2055
Joined: Wed Nov 01, 2006 4:31 pm
Location: Russian Federation
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by Balthazar » Fri Mar 19, 2010 10:00 pm

Commander + Underwater metal extractors :P

P.S. Trac pass needed :P sk_is(doggie)mail.ru

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by zuzuf » Fri Mar 19, 2010 10:07 pm

Hmm, your trac account has an error, I am fixing that but normally you don't need it to read files from SVN.

PS: setDetailTexture() takes a boolean : true, false, 1, 0
=>;-D Penguin Powered

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by zuzuf » Fri Mar 19, 2010 10:57 pm

Underwater selection bug fixed :)
=>;-D Penguin Powered

User avatar
Balthazar
Moderator
Posts: 2055
Joined: Wed Nov 01, 2006 4:31 pm
Location: Russian Federation
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by Balthazar » Sat Mar 20, 2010 9:02 am

I`ve updated my Ta3D with SVN resources... Well, now it looks splendid :)

Several new bugs that need to be fixed. Serpents when die have a rectangle around them. (see attach)

Subs (tech 1 and tech 2) have some difficulties with hitting targets, looks like thay can`t aim :P

Accel/deaccel algorythm for ships should be tweaked, since they can instantly stop if ordered to move to another location while moving :P


Added: ARM construction plane sometimes becomes partly transparent (see attach)

Added2: Loading progress bar and Metal and Energy bars are several pixels higher, than they should be positioned :P
Attachments
ta3d_0.6.9_8.jpg
ta3d_0.6.9_4.jpg
ta3d_0.6.9_3.jpg

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by zuzuf » Sat Mar 20, 2010 2:05 pm

Can you tell me how to reproduce the ARM construction plane transparency bug ?
=>;-D Penguin Powered

User avatar
Balthazar
Moderator
Posts: 2055
Joined: Wed Nov 01, 2006 4:31 pm
Location: Russian Federation
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by Balthazar » Sat Mar 20, 2010 2:34 pm

I`ve noticed it in OTA campaign mission start (5 or 6). It just have inverted polygons for a short period of time and it all return to normal. After some time it repeating. I`ll try to figure how to reproduce it exactly.

User avatar
Balthazar
Moderator
Posts: 2055
Joined: Wed Nov 01, 2006 4:31 pm
Location: Russian Federation
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by Balthazar » Sat Mar 20, 2010 3:02 pm

No, I wasn`t able to get this bug again. Let`s forget about it for now :)

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by zuzuf » Sat Mar 20, 2010 3:24 pm

Energy and metal bars position is fixed.
sea serpent corpse rendering is fixed too.

I am working on submarines aiming bug :)
=>;-D Penguin Powered

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by zuzuf » Sat Mar 20, 2010 4:06 pm

The submarine aiming bug was not restricted to submarines, all weapons of kind "lineofsight" were affected. It's fixed now and I also increased aiming accuracy when aiming at moving targets (submarines were not hitting their target too often).
=>;-D Penguin Powered

User avatar
Balthazar
Moderator
Posts: 2055
Joined: Wed Nov 01, 2006 4:31 pm
Location: Russian Federation
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by Balthazar » Sat Mar 20, 2010 9:09 pm

I`m glad to help :) How about ship movement fix? (instant stopping)

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by zuzuf » Sat Mar 20, 2010 9:22 pm

It's not fixed yet. I have been working on 3DMEditor2 and on my guardian texturing :)
=>;-D Penguin Powered

xpoy
Posts: 669
Joined: Mon Sep 22, 2008 3:55 am

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by xpoy » Sun Mar 21, 2010 2:37 pm

:P oh damn I didn't aware the current public, TA3D grow too fast

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by zuzuf » Sun Mar 21, 2010 2:49 pm

I had lots of free time this week so I worked "a bit" on TA3D :mrgreen:
=>;-D Penguin Powered

xpoy
Posts: 669
Joined: Mon Sep 22, 2008 3:55 am

Re: 0.6.0. Beta 9

Post by xpoy » Mon Mar 22, 2010 12:41 am

There are mass ppl interesting in TA3D, we need ask them for help /:^)!
This will make ppl stay in here tho.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest