OS X...

Everything related to the code /
Tout ce qui touche au code
Post Reply
milipili
Posts: 545
Joined: Thu Nov 02, 2006 8:52 am
Location: Paris (France)
Contact:

OS X...

Post by milipili » Thu Jun 12, 2008 3:53 pm

I am proud to announce that TA3D works under OS X :)

http://ftn.shikami.org/misc/ta3d/

The program is far from stable but... it works :)
Last edited by milipili on Sun Jun 15, 2008 12:58 pm, edited 1 time in total.
Damien Gerard
Ta3d & Yuni Developer

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Post by zuzuf » Thu Jun 12, 2008 5:37 pm

YEAAAH good news :), I hope we will have the first test release supporting OS X this week end :wink: (still need to fix a few things, maybe new compilation issues :P , ...)
=>;-D Penguin Powered

milipili
Posts: 545
Joined: Thu Nov 02, 2006 8:52 am
Location: Paris (France)
Contact:

Post by milipili » Thu Jun 12, 2008 6:05 pm

The last revision (/trunk) works under OS X via CMake.
However, the `option` button produces a Bus error, and there are still a lot of bugs :
- The app is very slow when I use the zoom
- You cannot see your units
- You cannot see the sea (lack of OpenGL extensions)
...
http://ftn.shikami.org/misc/ta3d/bugs/

maybe new compilation issues
Not impossible... :)
Last edited by milipili on Sun Jun 15, 2008 12:58 pm, edited 1 time in total.
Damien Gerard
Ta3d & Yuni Developer

milipili
Posts: 545
Joined: Thu Nov 02, 2006 8:52 am
Location: Paris (France)
Contact:

Post by milipili » Thu Jun 12, 2008 7:56 pm

By the way, if any modifications could be done in the new branch, it would be good for me :)
I will fix the compilation under Linux then Windows then CrossCompil this week-end.

Otherwise it does not matter, I will merge the changes.
Damien Gerard
Ta3d & Yuni Developer

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Post by zuzuf » Thu Jun 12, 2008 9:56 pm

These bugs are really strange. Did you try all water quality/detail texture settings ? Did you enable texture cache ? can you send me your ta3d.log file ?
=>;-D Penguin Powered

milipili
Posts: 545
Joined: Thu Nov 02, 2006 8:52 am
Location: Paris (France)
Contact:

Post by milipili » Thu Jun 12, 2008 10:10 pm

It seems those bugs have been fixed with the last revisions (in the new branch, not in the trunk).
However, I have some strange black lines...

http://ftn.shikami.org/Photos/ta3d/bugs/ta3d-bug5.jpg
Damien Gerard
Ta3d & Yuni Developer

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Post by zuzuf » Thu Jun 12, 2008 10:43 pm

those lines are due to the map structure. The map is drawn as triangle strips, but since it's divided in small squares taken from various textures the transition between strips/squares isn't continuous and on some systems it draws those lines ... but I don't know why exactly. It has to do with the borders of the squares and the way the texture is drawn.

PS: what is strange is the lack of the minimap :evil:
=>;-D Penguin Powered

milipili
Posts: 545
Joined: Thu Nov 02, 2006 8:52 am
Location: Paris (France)
Contact:

Post by milipili » Thu Jun 12, 2008 10:52 pm

For the minimap, it may be my changes (I could have disabled something usefull)
Damien Gerard
Ta3d & Yuni Developer

User avatar
zuzuf
Administrateur - Site Admin
Posts: 3281
Joined: Mon Oct 30, 2006 8:49 pm
Location: Toulouse, France
Contact:

Post by zuzuf » Sun Jun 15, 2008 1:37 pm

I have the minimap so it's an OS X specific bug :(
=>;-D Penguin Powered

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests